درمان درد پا
درمان درد پا
مطالب این صفحه
 

راه ها و روش های درمان پا درد

اغلب، افراد برمبنای توانایی‌شان در ایستادن، تحمل وزن و راه رفتن در مورد مراجعه کردن یا نکردن به پزشک برای درمان یک آسیب تصمیم می‌گیرند. در اکثر موارد این کار معقول است؛ اما اگر احتمال شکستگی یک استخوان وجود دارد یا یک مفصل ورم زیادی دارد، بهتر است فوراً به پزشک مراجعه شود. یک یادآوری مهم: تنها به این دلیل که می‌توان یک پا را حرکت داد نمی‌توان گفت که آن پا آسیب ندیده است.

در سایر مواقع، اکثراً درد شروعی تدریجی داشته و بیماران هنگامی به پزشک مراجعه می‌کنند که درد زندگی روزمره آن‌ها را مختل کند. اغلب، درد پا بخشی از مجموعه بزرگتری از علائم بوده و به طور مستقل ارزیابی نمی‌شود.به هر حال، هنگامی که درد به طور ناگهانی آغاز می‌شود، باید از بابت آن نگران شد و فوراً به پزشک مراجعه نمود. این مورد خصوصاً زمانی صدق می‌کند که پا متورم و گرم شده و احتمال بروز ترومبوز سیاهرگی عمقی وجود داشته باشد، و یا زمانی که پا رنگ پریده و سرد شده و احتمال حضور یک لخته در سرخرگ وجود داشته باشد.

همراه بودن درد پا و پشت با مواردی از ضعف عضله، سقوط یا تغییر در عملکرد روده‌ها یا مثانه می‌تواند نشانه‌ای از یک مورد اورژانسی مرتبط با نخاع به نام سندرم دم اسب باشد، که نیاز فوری به مراجعه به اورژانس دارد.

زمان مراجعه به پزشک برای درد پا

در مواردی که کودکان دچار درد پا شده و شروع به لنگیدن می‌کنند یا دچار تب می‌شوند برای ارزیابی باید فوراً به پزشک مراجعه شود.

روش های درمان پا درد

پا درد با توجه به علت اصلی بروز درد درمان می‌شود. درمان درد پا شامل استراحت، کمپرس سرد، بالا گذاشتن پا، استفاده از چوب زیر بغل، بستن باند کشی، محافظ، اسپلینت یا آتل، مسکن‌های غیراستروئیدی ضد التهاب و جراحی می‌شود. برای درمان پا درد ناشی از عفونت از کمپرس گرم و آنتی بیوتیک نیز استفاده می‌شود.

خود مراقبتی در درمان پا درد

عصب سیاتیک غالباً با استراحت، کمپرس سرد یا گرم، ماساژ، مصرف مسکن و حرکت‌های کششی ملایم بهبود می‌یابد. می‌توان با چند بار قرار دادن کمپرس یخ در روز طی 48 تا 72 ساعت نخست پس از بروز درد، هر بار به مدت 20 دقیقه، درد و التهاب عضله را کاهش داد. پس از آن دوش آب گرم یا کمپرس گرم به شل شدن عضلات کمک می‌کند. استراحت و خوابیدن کوتاه مدت نیز مجاز است، البته به یاد داشته باشید که استراحت مطلق بیش از چند روز بیش از آن که مفید باشد مضر است. چنانچه علی‌رغم رعایت نکات فوق، درد پس از چند روز بهبود نیافت، به پزشک مراجعه کنید.

دارو های مناسب برای تسکین پا درد

مصرف داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب (NSAIDs)، مانند آسپرین، ایبوپروفن یا ناپروکسین، باعث تسکین درد می شود این داروها را می‌توان بدون نسخه از داروخانه تهیه کرد. شل کننده‌های عضلانی نیز برای رفع گرفتگی تجویز می‌شود. پزشک در صورت شدید بودن درد، مسکن و ضد دردی را تجویز می‌کند که می‌توان آن را همراه با NSAIDs یا شل کننده‌های عضلانی مصرف کرد.

دارو های تزریقی مناسب برای تسکین پا درد"

استروئیدها ورم و التهاب عصب را کاهش می‌دهند. این داروها را می‌توان به صورت خوراکی با کاهش تدریجی میزان دارو طی یک بازه زمانی 5 روزه مصرف کرد یا این که دارو به طور مستقیم درون ناحیه دردناک تزریق شود. (بخش مربوط به تزریق در فضای اپیدورال و مفصل فاست ملاحظه شود.) استروئیدها درد را به سرعت ظرف 24 ساعت کاهش می‌دهند.

فیزیوتراپی برای تسکین پا درد

در اکثر موارد پا درد از بیمار خواسته می‌شود تا از همان ابتدای بروز درد برنامه روزمرّه معمول خود را پی بگیرد و تغییر چندانی در آن ایجاد نکند. فیزیوتراپی علاوه بر این که به بیمار کمک می‌کند تا در سریع‌ترین زمان ممکن مانند گذشته فعالیت کند، از آسیب دیدگی مجدد نیز جلوگیری می‌کند. متخصص فیزیوتراپی روش صحیح بلند کردن اشیاء و راه رفتن را آموزش می‌دهد و تمرین‌های مخصوصی را برای تقویت و کشش عضله‌های کمر، پا و شکم در نظر می‌گیرد. از ماساژ، اولتراسوند، دیاترمی، گرما و تراکشن (کشش) نیز معمولاً برای مدتی کوتاه استفاده می‌شود. طب سوزنی، درمان دستی یا کایروپراکتیک و یوگا نیز برای بیماران مفید خواهد بود.

کلینیک فیزیوتراپی فانتوم

اگر در زنجان به دنبال فیزیوتراپیست مناسب برای درد پا خود می گردید می توانید از کلینیک ما کمک بگیرید

در مجموعه ی ما فیزیوتراپیست پس از بررسی علامت ها می تواند برنامهی مناسبی برای درمان بیمار انتخاب کند. خدماتی مانند:

برای مشاوره و گرفتن نوبت در منزل و یا آشنایی با  فیزیوتراپی فانتوم زنجان کلیک کنید..

چه زمانی درد پا به عمل جراحی نیاز دارد

در صورتی که وضعیت شما شدید یا مستمر باشد، برای درمان بیشتر به یک متخصص ارجاع داده می شوید. پزشک آزمایش‌های تصویر برداری مانند ام ار ای یا سی تی اسکن را برای پیدا کردن علت درد پا انجام می دهد. در صورتی که آزمایش‌ها مشکلی را نشان دهند که با جراحی اصلاح می شود، پزشک جراحی را برای بهبود پا درد تجویز می کند

 مطالب مرتبط
درمان واریس با فیزیوتراپی
درمان واریس با فیزیوتراپی
انگشت چکشی
انگشت چکشی
طب سوزنی و گزگز پا
طب سوزنی و گزگز پا
گزگز انگشتان پا
گزگز انگشتان پا