مشاوره کاردرمانی
درمانگر مهرابی:
09916760744 مشاوره آنلاین و تلفنی کاردرمانی
پارکینسون چیست؟
پارکینسون یا فلج لرزان ، پس از آلزایمر دومین بیماری مهم جهان می باشد. این بیماری، به معنای مرگ و اختلال عملکرد سلول های عصبی یا نورون ها می باشد. نوعی اختلال پیش رونده سیستم عصبی مرکزی است و روی سلول های عصبی مغز تولید کننده دوپامین تاثیر می گذارد.
بیماری پارکینسون بر سلولهای مغز که تولید کنندهی دوپامین هستند تاثیر میگذارد و باعث مرگ آنها میشود و به همین دلیل سطح دوپامین در مغز کاهش مییابد. علت این بیماری تاکنون مشخص نشده است اما محققین بر این باورند که عوامل ژنتیکی و محیط در ابتلا به این بیماری نقش دارند.
هم مردان و هم زنان ممکن است به بیماری پارکینسون مبتلا شوند. با این حال، این بیماری حدود ۵۰ درصد در مردان شایعتر است.
بیماری پارکینسون،یک اختلال مزمن ،طولانی مدت و پیشرونده است. علایم بیماری از هر فردی به فرد دیگر کاملا متفاوت است و می توان پارکینسون را به کمک تیم توانبخشی(فیزیوتراپیست-ارگوتراپیست)و نورولوژیست خبره یک زندگی با کیفیت را برای بیمار طراحی کرد.
علائم و نشانه های پارکینسون:
در مراحل اولیه بیماری پارکینسون ، هیچ علائمی در حالات صورت شما پدیدار نمی شود. گاهی بازوهای شما در هنگام راه رفتن ، تلوتلو می خورد و صحبت کردن شما نیز گاهی یکنواخت یا بریده بریده می شود. لازم به ذکر است که با پیشرفت موقعیت در طول زمان ، علائم بیماری پارکینسون بدتر می شود،که منجر به علائم زیر می شود:
1-کند شدن حرکت: برای مثال، راه رفتن و یا بلند شدن از روی یک صندلی می توانند دشوارتر شوند. هنگامی که این علامت برای اولین بار ظاهر می شود، ممکن است فرد به اشتباه فکر کند که فقط “پیر شده است”. تشخیص بیماری پارکینسون بدون ظهور علائم دیگر آن ممکن نیست. با مرور زمان، فرد دچار یک الگوی حرکتی می شود که در آن با حالت موج گونه و بی قرار راه رفته و شروع، پایان و یا تغییر جهت در طول راه رفتن برای او دشوار خواهد شد.
2-خشکی و سفتی اندامها: عضلات فرد ممکن است بی قرار شوند. همچنین به هنگام راه رفتن، دست های شما به مقدار طبیعی جلو و عقب نخواهند رفت.
3-لرزیدن: این علامت بسیار شایع است ولی در همه ی موارد رخ نخواهد داد. این عامل معمولا انگشتان و کل دست را تحت تاثیر قرار می دهد ولی می تواند در دیگر نقاط بدن نیز ظاهر شود و به هنگام استراحت فرد، راحت تر می توان آن را تشخیص داد. این علامت بیماری می تواند به هنگام احساساتی یا مضطرب شدن فرد، تشدید شده و به هنگام انجام برخی از کار ها مانند برداشتن یک جسم، کاهش یابد.
4-اختلال در راه رفتن و تعادل وضعیتی: تعادل وضعیی ممکن است در پارکینسون باشد یا نباشد و جزئ علایم اصلی نیست.
علائم دیگر ممکن است شامل افسردگی و سایر تغییرات خلقی، اختلال در بلع، جویدن و صحبت کردن؛ مشکلات ادراری یا یبوست؛ مشکلات پوستی و اختلالات خواب باشد.
علائم پارکینسون و سرعت پیشرفت بیماری در بین افراد متفاوت است. گاهی اوقات افراد علائم اولیه پارکینسون را به عنوان نشانههای پیریِ طبیعی، نادیده میگیرند.
اگر برنامه ای برای کنترل این علائم وجود نداشته باشد با گذشت زمان و به تدریج علایم بدتر خواهند شد.
مطالب مرتبط