عمل لیزری تنگی کانال نخاعی چگونه انجام می شود؟
برای انجام عمل لیزر تنگی کانال نخاع از دستگاه مخصوصی استفاده می شود. این دستگاه با ایجاد یک خط باریک از نور (بین طیف نور قرمز مرئی و مادون قرمز) در ناحیه آسیب دیده باعث درمان تنگی کانال می شود. نور لیزر با نفوذ به درون بافت باعث تحریک فعالیت سلول های آسیب دیده در ستون فقرات می شود. تعداد جلسات درمان با لیزر پرتوان با توجه به شدت بیماری متفاوت است و ممکن است چند جلسه به طول انجامد.

مراقبت های بعد از عمل لیزری تنگی کانال نخاع
بر خلاف جراحی های تهاجمی که با تراش ستون فقرات باعث از بین بردن عارضه تنگی کانال می شوند و با عوارض بسیاری همراه است، لیزر پرتوان با عوارض زیادی همراه نیست و بعد از مدت کوتاهی باعث درمان ناحیه آسیب دیده می شوند. درمان کانال تنگی نخاعی با لیزر نیاز به مراقبت خاصی ندارد اما بهتر است بعد از انجام لیزر و تکمیل دوره به دستورات پزشک توجه شود. همچنین رعایت نکات زیر کمک می کند تا درمان کانال نخاعی در مدت زمان کوتاه تری انجام شود.

تکمیل دوره درمان: بسیاری از بیماران برای درمان این اختلال نیاز به چند مرحله عمل لیزر و فیزیوتراپی دارند؛ بنابراین بهتر است برای تسریع دوره درمان و تکمیل دوره، عمل لیزر به صورت کامل انجام شود.
اجتناب از فعالیت های سنگین: اگرچه لیزر درمانی باعث بهبود تنگی کانال نخاع می شود، اما بهتر است برای گرفتن نتیجه سریع تر و جلوگیری از بروز مجدد این عارضه، از انجام فعالیت های سنگین مانند بلند کردن وسایل سنگین، ورزش های سخت و … اجتناب شود.
خون رسانی: یکی از راه هایی که باعث نتیجه بهتر از درمان لیزری و بهبود این عارضه می شود، خون رسانی به بدن است. خوردن غذاهایی که باعث خون رسانی به قسمت نخاع و تحریک سلول های آسیب دیده می شود، به درمان این عارضه کمک می کند.

 

یکی از مواردی که بعد از عمل لیزر باید به آن توجه شود، طریقه نشستن و خوابیدن صحیح است. نشستن و خوابیدن به شکل صحیح کمک می کند تا درد های ناشی از درمان لیزری عارضه تنگی کانال نخاع
یکی از راه های درمان تنگی کانال نخاعی که بیشتر پزشکان از این روش استفاده می کنند، درمان کانال نخاع با استفاده از لیزر پرتوان است. لیزر پرتوان یکی از روش های غیر تهاجمی برای درمان این عارضه است که به دلیل داشتن عوارض کم، روی بیمارانی با درد و علائم شدیدی همراه هستند، انجام می شود.


چه کسانی کاندید مناسبی برای انجام درمان لیزر تنگی کانال نخاع هستند؟
اگرچه ممکن است افرادی بسیاری از این عارضه رنج ببرند، اما همه افراد کاندید مناسبی برای انجام این عمل نیستند و ممکن است انجام این عمل برای آن ها مناسب نباشد. با این حال افراد بسیاری هستند که کاندید مناسبی برای درمان لیزر کانال نخاعی هستند.

افراد مسن: جراحی نخاع به دلیل فشار زیادی که روی بدن ایجاد می کند برای افرادی با سنین بالا مناسب نیست. بر همین اساس بسیاری از افراد مسنی که از عارضه تنگی کانال نخاع رنج می بردند، می توانند با انجام لیزر پرتوان با عوارض بسیار کمی همراه است، برای درمان اقدام کنند.
افرادی با علائم و درد شدید: افراد بسیاری هستند که به دلیل مبتلا شدن به اختلال تنگی کانال نخاعی توانایی انجام کارهای روزانه و فعالیت های دیگر را ندارند و با درد های شدیدی در قسمت بازو، دست، کمر، گردن و… همراه هستند. این افراد می توانند با مراجعه به پزشک برای درمان تنگی کانال با لیزر اقدام کنند.

 کمردرد به عنوان رایج ترین اختلال سیستم اسکلتی شناخته می شود که عوامل مختلفی در بروز آن نقش دارند. اشعه لیزر در بافت ها و عضلات آسیب دیده علاوه بر مزایای ذکر شده در از بین بردن گرفتگی های عضلانی ناشی از این عارضه نیز نقش زیادی دارد.

درمان تنگی کانال نخاع با لیزر بدون نیاز به بستری در بیمارستان و صرف وقت و هزینه زیاد می تواند به درمان این عارضه کمک کند.

درمان کمردرد با لیزر پرتوان به عنوان راهکاری موثر در تسکین کمردردهایی که با سایر روش های درمانی تسکین نیافته اند شناخته می شود.

لیزر پرتوان یکی از روش های درمانی موثر و پرکاربرد است که در گذشته تنها در اعمال جراحی استفاده میشد اما امروزه به عنوان یک مدالیته پرکاربرد در کلینیک های فیزیوتراپی مورد استفاده قرار می گیرد.

لیزر درمانی با لیزر پرتوان و لیزر کم توان به عنوان یک مدالیته موثر در کنار سایر مدالیته های فیزیوتراپی همچون مگنت تراپی ، درمان های دستی ، سوزن خشک و تمرینات ورزشی در کلینیک های فیزیوتراپی کاربرد دارد.