درد مچ دست
درد مچ دست یک بیماری شایع است که دلایل مختلفی دارد. مچ دست از چندین مفصل کوچک تشکیل شده است که به کمک آنها به استخوانهای دست و بازو متصل میشود. مفصل مچ دست در حرکات اساسی از ارسال پیام کوتاه تا نوشتن نقش دارد و وقتی آسیب ببیند میتواند در فعالیتهای روزمره اختلال ایجاد کند و حتی کیفیت زندگی شما را تحت تأثیر قرار دهد.
علائم درد مچ دست:
به طور کلی، درد مچ دست ممکن است با علائم زیر همراه باشد:
انگشتان متورم
سفتی در مچ دست و به طور بالقوه انگشتان که باعث بروز مشکل در مشت کردن دست یا گرفتن اشیا میشود.
درد، بیحسی یا سوزنسوزن شدن در دستها که شبها بدتر میشود.
احساس درد ناگهانی و حاد در دست
تورم یا قرمزی در اطراف مچ دست
احساس گرما در مفصل نزدیک مچ دست
ایجاد صدا هنگام حرکت دادن مچ دست، این مسئله ممکن است بعد از دورههای استراحت مچ دست شدیدتر شود.
اگر مچ دست شما گرم و قرمز شده است و اگر تب بیش از ۳۷.۸ درجه سانتیگراد دارید، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. این علائم میتواند نشانه آرتریت عفونی (سپتیک) باشد که یک بیماری جدی است. همچنین اگر نمیتوانید مچ دست خود را حرکت دهید یا حرکات دست شما غیر طبیعی است، باید فوراً با دکتر درد دست خود تماس بگیرید. ممکن است استخوان شما شکسته شده باشد (علت باد کردن مچ دست).
عوامل خطر
درد مچ دست می تواند برای همه اتفاق بیفتد -خواه بسیار کم تحرک باشید، یا بسیار فعال باشید و یا میانه رو باشید، اما ممکن است احتمال آن با این موارد افزایش یابد:
شرکت در ورزش: آسیب دیدگی مچ دست در بسیاری از ورزش ها رایج است، هم در ورزش هایی که شامل ضربه هستند و هم ورزش هایی که فشار مکرر روی مچ دست وارد می کنند. این ورزش ها عبارتند از: فوتبال امریکایی، بولینگ، گلف، ژیمناستیک، اسنوبورد و تنیس.
کارهای تکراری: تقریباً هر فعالیتی که دست ها و مچ های شما را درگیر کند – حتی بافندگی و کوتاه کردن موها – اگر به اندازه کافی با اعمال فشار و اغلب، زیاد انجام شود، می تواند منجر به درد شدید مچ دست شود.
برخی بیماری ها یا شرایط خاص: بارداری، دیابت، چاقی، روماتیسم مفصلی و نقرس ممکن است خطر ابتلا به سندرم تونل کارپال را افزایش دهد.
پیشگیری
پیشگیری از وقایع پیش بینی نشده که اغلب باعث آسیب دیدگی مچ دست می شوند، غیرممکن است، اما نکات اساسی ذیل ممکن است تا حدی باعث شود از خودتان محافظت کنید:
استحکام استخوان ها را مدنظر داشته باشید: دریافت مقادیر کافی کلسیم – ۱۰۰۰ میلی گرم در روز برای بیشتر بزرگسالان و حداقل ۱۲۰۰ میلی گرم در روز برای زنان بالای ۵۰ سال – می تواند از شکستگی ها جلوگیری کند.
مراقب باشید تا نیفتید: افتادن به سمت جلویی دستِ باز دلیل اصلی بیشتر آسیب های مچ دست است. برای جلوگیری از زمین خوردن، از کفش های مناسب استفاده کنید. خطرات موجود خانه را برطرف کنید. فضای زندگی خود را روشن و نورانی کنید و در صورت لزوم میله هایی را در دستشویی و نرده هایی را در راه پله خود نصب کنید تا موقع راه رافتن از آنها استفاده کنید.
از وسایل محافظتی برای فعالیتهای ورزشی استفاده کنید: برای فعالیتهای پرخطری مانند فوتبال، اسنوبورد و اسکیت بازی از محافظ های مچ دست استفاده کنید.
به مهندسی محیط کارتان توجه کنید: اگر از صفحه کلید کامپیوتر مدت زمان زیادی استفاده می کنید، مرتب استراحت کنید. هنگام تایپ کردن، مچ دست خود را در حالت عادی و استراحت قرار دهید. صفحه کلید ارگونومیک (راحت و ساده) و فوم یا ژل مچ دست نیز می توانند موثر باشند.